Tanıtım Filmlerinde Prodüksiyon Nedir?

Tanıtım filmlerinde prodüksiyon, bir ürünün profesyonel ekipmanlarla videoya çekilerek detaylı bir şekilde tanıtılması işlemidir. Prodüksiyon şirketleri ve ticari ajanslar, bir hizmetin bir ürünü, markasını, hedef kitlesini tanıtmanın en dikkat çekici yolu olduğuna inanırlar.

 

Tanıtım filmleri, reklam filmlerinden daha detaylı ve daha kapsamlı video görselleridir. Tanıtım filmi prodüksiyonunun en vazgeçilmez özelliklerinden biri kamera ve ışıklandırmadır. Diğer profesyonel çekim ekipmanları üretim planlarına göre değişiklik gösterebilir. Örneğin müşteri bir fabrikayı kuşbakışı görmek isterse, kullanılacak malzemenin bu talebe göre seçilmesi gerekir.

 

Dronlar, bu tür yüksek görüntü talebinin en büyük kurtarıcılarından biridir. Full HD ve yüksek kare çekimlere monte edilmiş yüksek çözünürlüklü video kameralarla görüntü çekilebilir. Müşteriler üretim sürecini istedikleri gibi farklılaştırabilirler.

 

Yapım şirketleri (ya da Prodüksiyon Şirketi) bu sürpriz talepler karşısında tartışılan bütçeyi yenileyebilir. Firma, müşterinin sektörüne, aynı sektördeki yabancı rakiplerine ve üretim sürecine ilişkin bilgilendirmeye göre ürün tanıtım filmi üretimi gerçekleştirmektedir. Ardından gerekirse oyuncu kadrosu oluşturulur. Proje için kaba çizimler hazırlanır ve masaya tanıtım filmi hazırlanır.

 

Nasıl Üretilir?

Çekim süreci bazen bir gün bazen aylar sürer. Bu dönem tamamen müşterinin taleplerine göre şekillenir.

 Çekimler sırasında yapım ekibi, yönetmen, görüntü yönetmeni, sanat yönetmeni, diğer cast ekibi gelmeden çekim ortamını hazırlar. Yönetmenin ilk plan çekimine başlamasıyla çekimler masaya yerleştirme ile başlar ve biter.

Post prodüksiyon aşamasının başında seslendirme hizmeti en önemli konulardan biridir. Post prodüksiyon sırasında seslendirme, müşterinin bu projede yer alması onayladığı seslendirme sanatçısı tarafından kaydedilir.

Bu konuda hizmet verdiğini iddia eden onlarca yapım şirketleri vardır. Ancak unutmayın, yanlış seçimler sizi hem maddi hem da manevi zarara uğratabilir. Bu yüzden ihtiyacınıza yönelik Ege bölgesindeki en iyi prodüksiyon şirketi şüphesiz ki Line Medya Grup’tur. Line Medya Grup ile ihtiyacınız olan en iyi tanıtım filmlerini ya da reklamlarını çok uygun fiyata ve üst düzey profesyonellik ile yapabilirsiniz. Ayrıca Line Medya Grup İzmir Prodüksiyon şirketleri arasında en önde gelen İzmir yapım şirketidir. Siz de en yakın zamanda bizimle iletişime geçin ve projeleriniz üzerinde uzman ekibimizden fikir almaya başlayın.