Post Prodüksiyon Nedir?

Post Prodüksiyon Nedir?

Post prodüksiyon, bir film oluşturmak için görsel ve işitsel materyallerin düzenlenmesidir. Bir düzenleyici, çekime göre çekilen görüntüleri bir araya getirir, müzik ekler (orijinal veya lisanslı) ve diğer görsel ve ses efektlerini birleştirir. Bu öğeler, film dediğimiz çok algılı bir deneyim yaratmak için birbirine bağlanır.

 

1.Ön Üretim

Ön üretim, araştırma, döküm ve yer keşfinin ön aşamasını ifade eder. Film üretimi başlamadan önce olur. Prodüksiyon gerçek çekimdir. Post prodüksiyon, ana çekim tamamlandıktan sonra gerçekleşir. Ancak çekimler veya seslendirme gibi bazı çekim unsurları post prodüksiyon aşamasına dahil edilebilir.

 

2.Üretim Sonrası Süreç

Post prodüksiyon, bir projenin kapsamına ve bütçesine bağlı olarak birkaç aydan bir yıla veya daha uzun süreye kadar sürebilen, iyi yönetilen, ortak çalışmaya dayalı bir süreçtir.

 

Düzenleme:

Düzenleme paketi, post prodüksiyon sırasında komuta merkezidir. İlk olarak, görüntüler Avid veya Final Cut Pro gibi bir düzenleme sistemine aktarılır. Editör, yönetmenin vizyonunun rehberliğinde filmi kesmeye başlar.

 

Ses kurgusu:

Ses editörleri, bir filmin ses parçalarını birleştirmekten, istenmeyen gürültüyü gidermekten ve ses efektleri oluşturmaktan sorumludur. Foley sanatçıları (ses sanatçıları), karo zeminlerde yankılanan ayak sesleri gibi kamera üzerindeki sesleri oluşturur veya geliştirir.

Görsel Efektler:

Sanatçılar ve mühendisler özel efekt ekibini oluşturur.

 

Renk Düzeltme:

Resim kilitlendiğinde (başka bir düzenleme veya değişiklik olmadığında) bir renk uzmanı, süreklilik oluşturmak ve bir ruh hali yaratmak için tonları ve ışığı dijital olarak ayarlamak ve iyileştirmek için her çekimden geçer.

 

Grafikler:

Başlık, krediler ve grafikler (tarih damgası gibi) oluşturulur ve eklenir.

Fragman:

Yeni bir düzenleme ekibi, izleyicileri filmi büyük veya küçük ekrana vurduğunda izlemeye ikna etmeyi amaçlayan iki buçuk dakikalık bir ön izleme olan bir özet video hazırlar.

Ege Post Prodüksiyon

Ege ve İzmir bölgesinde özellikle kaliteli post prodüksiyon hizmeti veren Line Medya Grubu ile siz de projeleriniz için profesyonel post prodüksiyon hizmeti alabilirsiniz. Bir İzmir yapım şirketi olan Line Medya Grubu alanında uzman ekibiyle İzmir kısa film çekimlerinde en çok tercih edilen İzmir prodüksiyon şirketleri arasında en önde gelmektedir. Siz de kaliteli prodüksiyonlar yapmak istiyorsanız hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.